Ajankohtaista

Arjasmaa-yhtiöiden tiedotteet
ja Omalla nimellä -blogi.

Arjasmaa-yhtiöiden tiedotteet ja Omalla nimellä -blogi.

Arjasmaa-yhtiöiden tiedotteet ja Omalla nimellä -blogi.

Laamolla käynnissä Salon suurin työmaa

Salon seurakuntatalon työmaa alkoi kesäkuussa 2021 ja valmistuu maaliskuussa 2023.

Syyskuun aikana seurakuntatalossa on tehty mm. mattotöitä, maalauksia, autohallin sirotepintalattiat , keittiön laatoitusta, kirkkomuuria ja asennettu saarniviiluseiniä. Saarni on muutenkin kohteessa isossa roolissa. Toimistoväliseinien lisäksi saarnia löytyy mm. aulan portaikon seinistä sekä neuvotteluhuoneiden seinä- ja kattopinnoista. Lisäksi julkisivun keraamista laattaa ja -putkea asennetaan parhaillaan.

Saarni
Kirkkomuuri

Rakennusta tehdään kahdessa eri lohkossa ja kyseessä on Salon suurin työmaa

Esille nousevia yksityiskohtia ovat esimerkiksi kirkkomuuri, pihasuunnitelma sekä sisällä olevat kierreportaat. Pihasuunnitelmassa on jäljitelty japanilaista temppeliä. Osalle pihaa tulee japanilainen hiekkapuutarha, johon haettu inspiraatiota Kyotossa sijaitsevasta Zuihou-in temppelin puutarhasta.

Kierreportaikko nostettiin nosturilla 4. kerroksen katon kautta sisään. Porras on erikoisen muotoinen ja siksi mahdollista pilkkoa vain kolmeen osaan (yksi osa /kerrosväli). Yksi osa painoi parhaimmillaan yli 2000 kg, ja siksi vaadittiin järeä nostotyö suoraan ylhäältä päin. Portaan yläpäässä on kattoikkuna, jota ei vielä tuolloin ollut asennettu, joten nostot kävivät sen kautta. Koska kattoikkuna ei ollut vielä paikoillaan, jouduttiin portaat asentamaan sellaisessa vaiheessa, että katto ei ollut vedenpitävä. Siksi asennettiin ensin portaan runko ja askelmalankut asennetaan vasta myöhemmin. Ja kyllä, askelmatkin ovat saarnia 🙂